Traditionen halloween kommer fra USA, hvor den fejres med kage, udskårne græskar og børn, der er klædt ud og samler slik ved at gå fra dør til dør. Men hvornår kom halloween til Danmark? Vi fik herhjemme et større kendskab til halloween i slutningen af 90’erne i takt med, at vi så flere film og serier fra USA i fjernsynet.
Hvornår kom halloween til Danmark? Historisk set har vi kendt til allehelgensaften – som mange forveksler med halloween – længe før halloween. Traditionen med halloween kom til Danmark i slutningen af 90’erne, hvor amerikanske tv-serier blev populære i stuerne. Traditionen vakte begejstring, og flere begyndte at tage traditionen til sig.
Traditionen omkring allehelgensaften i Danmark rækker længere tilbage end den amerikanske variant, som er en fornyet tradition af den keltiske halloween. Allehelgen var – og er stadig mange steder – perioden, hvor vi i kirken mindes og tænder lys for vores døde.
Det er en langt mere afdæmpet tradition end den farverige halloween.
Hvornår kom halloween til Danmark? Da vi begyndte at se amerikanske tv-serier i fjernsynet, øjnede smarte forretningsfolk muligheden for at udnytte vores fascination af den børnevenlige, amerikanske fejring af halloween.
Hvornår halloween kom til Danmark må antages at være i slutningen af 90’erne. Nogle var hurtige til at tage den uhyggelige og farverige tradition til sig, mens andre var langt mere skeptiske. Nu har de fleste efterhånden vænnet sig til den, og børn glæder sig til uhyggen og alle de søde sager, der følger med.
I dag fejres halloween herhjemme mest af børn. Børnene klæder sig uhyggeligt ud, og hvis de tør, går de om aftenen i grupper fra hus til hus for at se, om de kan redde sig noget slik og andre lækkerier.